Inmiddels raken we gewend aan 2021 en alles wat daar tot nu toe bij lijkt te horen. We leven in een wereld van uitersten en toenemende polarisatie. Mensen in de zorg die hun (lees ‘onze’) nood over onze gezondheid van de daken schreeuwen, terwijl anderen ontkennen dat überhaupt sprake is van een gezondheidsprobleem. In Amerika staat in een volstrekt verdeelde samenleving een nieuwe president op het punt aan zijn ambtstermijn te beginnen en over de voormalige president las ik een paar dagen geleden in NRC dat die de laatste jaren aantoonbaar maar liefst zo’n 30.000 keer iets zei wat niet waar was. Tijdens de vele integriteittrainingen voor accountants in business die ik voor PLUC! mocht geven, heb ik dit fenomeen geregeld aangehaald. En, terwijl ik dit schrijf, staat de regering op het punt een avondklok af te kondigen, sneeuwt het in de Sahara en plenst het van de lucht in Lelystad. Dat laatste komt overigens wel vaker voor.

Gert van Beek

Ik besefte dat ik de laatste weken, onder andere tijdens trainingen en integriteitsinterviews, meerdere mensen ‘met een rechte rug’ heb gesproken. Mensen die mij uit eigen ervaring vertelden hoe ze binnen hun (inmiddels meestal vroegere) organisatie werden gedwongen om een niet integere koers te volgen en dat weigerden.

Gert van Beek

2018 vliegt voorbij. Een mooi moment om vast terug te blikken. Het afgelopen jaar heeft GvB integrity services veel goeds gebracht. Interessante opdrachten en daarmee gepaard gaand vertrouwen van opdrachtgevers uit zowel de publieke- als de private sector. Aangename en constructieve samenwerking met diverse collega’s uit het professionele werkveld maakte het mogelijk vanuit een fantastisch netwerk aan elk verzoek tot onderzoek invulling te kunnen geven. Alle reden voor dankbaarheid.

Gert van Beek

Ga naar boven