pre employment screeningMet wie gaat u in zee? Is diegene wie hij of zij zegt te zijn? Wat worden de taken en de bevoegdheden binnen welke omgeving? Bestaan indicatoren uit heden of verleden waar u rekening mee dient te houden? Wat zijn de risico’s van deze persoon in die functie binnen uw specifieke organisatie?

Vragen die fundamenteel zijn voordat u een nieuwe medewerker, manager, directeur, partner, bestuurder of toezichthouder aanstelt. Screening is een belangrijk onderdeel om voor aanstelling tot een afgewogen besluit te komen.
Screening is een maatwerk proces, dat alleen is toegestaan als de combinatie van functie en risico het voor de aanstaande werkgever noodzakelijk maakt om te (laten) screenen. Er dient sprake te zijn van een gerechtvaardigd belang van de verantwoordelijke (daarmee duidt men de aanstaande werkgever aan).

Hiervoor is een afwegingskader vastgelegd op basis waarvan wordt vastgesteld hoe zwaar en hoe breed iemand gescreend mag worden. Ik sta u graag terzijde om een en ander volgens de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens, onder borging van de privacy van de kandidaat, uit te voeren.

De sympathieke kandidaat werkte al een tijdje als uitzendkracht bij onze opdrachtgever, een organisatie in de financiële sector waar de medewerkers met inachtneming van strenge regels werken. Men wilde haar in vaste dienst nemen en screening maakt deel uit van het protocol. Uit de antwoorden op de integriteitvragen werd duidelijk dat zij bij een vorige werkgever was vertrokken naar aanleiding van eenmalig verschil van inzicht over ‘mijn en dijn’. Tijdens een gesprek werd duidelijk dat sprake was geweest van behoorlijke diefstallen bij die vorige werkgever, maar ook van winkeldiefstal, hoge schulden en directe familie die zich bewoog in de hard drugs scene. Het mag duidelijk zijn dat deze opdrachtgever blij was dat het onderzoek was uitgevoerd.

Neem contact op en vraag vrijblijvend om een intakegesprek.

Ga naar boven